Září 2023

Autor: ldalecka, 27. 9. 2023

Pokud jste dosud nebyli seznámeni s výše uvedenými pojmy, můžete nyní požádat o vysvětlení studenty 1. ročníku. Ti totiž v pátek 22. září zavítali do barokní knihovny benediktinského kláštera v Rajhradě, využili edukačního programu Památníku písemnictví na Moravě k dalšímu rozšíření znalostí z literární historie, a mohou vám tak erudovaně vysvětlit, co který pojem znamená. Ovšem náplní exkurze nebyla pouze historie písemnictví, ale také možnost prohlédnout si unikátní klášterní knihovnu, seznámit se s její historií a rovněž šance projít si prostory kláštera. 

Autor: kkucerova, 25. 9. 2023

Cykloturistika na jižní Moravě je spojena s rovinou a pohodou. Ale pokud najedete za 4 dny 200 kilometrů na kolech, tak už to stojí hodně sil a úplná pohoda to není. Studenti 3.C se projevili jako zdatní kurzovníci, kteří nepodcenili přípravu v podobě seřízení kol a tím pádem se naše najeté kilometry během kurzu obešli bez defektů. Sportovní dny na kolech jsme si díky slunečnému počasí užili. Navštívili jsme například Mikulov, Hustopeče, Dolní Věstonice a Nový Přerov, kde jsme na chvilku vkročili k rakouským sousedům a kochali jsme se krásnými vinicemi v okolí Popic a Pasohlávek.

Autor: mslovackova, 21. 9. 2023

Studenti Elgartky se v úterý 19. 9. zúčastnili okresního kola Středoškolského atletického poháru. Jedná se o soutěž dívčích a chlapeckých družstev.

 

Lépe se dařilo družstvu děvčat, které obsadilo hezké 6. místo. Za zmínku stojí sprint na 60m v podání

Petry Střelské, která, ač je teprve v prvnímu ročníku, zaběhla 3. nejlepší čas ze všech účastnic a ve skoku dalekém skončila sedmá. Ve sprintech se dařilo i Verče Böhmové a Justýně Doležalové. 

Autor: kkucerova, 12. 9. 2023

Přírodovědná stanice Kamenačky v Brně Židenicích je velmi specifické pracoviště, kde si můžete prohlédnout až 90 druhů živočichů. A pokud se v zoologii věnujete právě obojživelníkům a plazům, tak nelze v Brně navštívit vhodnější místo. Studenti 3.B a 3.C měli exkurzi opravdu "kontaktní"! Kromě toho, že se dozvěděli spoustu zajímavostí o tropických zástupcích, tak se zájemci mohli pomazlit s vybranými klidnými a hodnými plazy. Vše je zdokumentováno ve fotogalerii.