Prosinec 2023

Autor: skuzilkova, 21. 12. 2023

Sychravé ráno protkané provazci deště provázelo milovníky historie a umění na již tradiční cestě do Vídně. Vánočně naladěné rakouské hlavní město nás milostivě přijalo do suché, leč mírně řečeno větrné náruče. Nic nás ale nemohlo odradit od očekávané prohlídky centra prastarého města. Poutavým výkladem nás provázel nepřekonatelný kolega Roman Plášek, bezedná studnice vědomostí.

Autor: kkucerova, 11. 12. 2023

Jak z DNA vzniká protein? Jaký je rozdíl mezi šlechtěním a genetickými modifikacemi?

Odpovědi na tyto otázky a mnohé jiné jsme našli na výukovém programu v Mendlově muzeu v Brně. To jsme navštívili v "mikulášském" týdnu se studenty 3. ročníku biologicko-chemického semináře. 

 

Autor: ltruksova, 11. 12. 2023

Na konci listopadu se opět uskutečnil Festival francouzského filmu, v Brně pořádaný Alliance Française ve spolupráci s kinem Art.

Vedle hlavního programu, který představil v předpremiérách letošní filmové novinky, byly  promítány také speciálně filmy pro školy.

My jsme na přání studentů navštívili Art 29. 11. a shlédli film TŘI MUŠKETÝŘI: D’ARTAGNAN - první část strhující adaptace legendárního románu Alexandra Dumase o mladém a sebevědomém D’Artagnanovi a jeho cestě stát se mušketýrem.