Leden 2022

Autor: kkucerova, 26. 1. 2022

Drž si balanc! aneb Rovnováhy a zpětné vazby v přírodě je téma letošního 56. ročníku biologické olympiády. Na řešitele čekají praktické úkoly, otázky k prověření teoretických znalostí a poznávání vybraných druhů organismů. 

A kdy se bude konat školní kolo biologické olympiády? Ve čtvrtek 10. 2. 2022!

kabinet BIO

Autor: demmertova, 21. 1. 2022

POZOR! POZOR! POZOR!

Zájemci o účast na projektu s partnerskou školou

ve Stuttgartu, hlaste se v kabinetě 218.

Zde dostanete bližší informace.

Přihlášení zájemci přijdou potvrdit svou účast.

Přijímáme také náhradníky!

Hana Naništová

Autor: ldalecka, 21. 1. 2022

Cestovatelskou konferenci máme sice dávno za sebou, ale vzpomínky na daleké kraje v nás nehasnou, a tak na všechna místa, blízká i vzdálená, vzpomínáme  společně při psaní našich reportáží. Putujeme po Spojených státech, vracíme se na řecké ostrovy, plujeme po laguně v Benátkách. Co bychom dnes dali za to, v době světové pandemie, abychom mohli v klidu a bezpečí opustit školní lavice, republiku nebo dokonce Evropu a odletěli třeba….třeba do Indie. Jako Klára. Po přečtení její reportáže avšak pochopíme, že ne všechny cesty jsou plné pohody a dlouho a pečlivě připravovaný trek k pramenům řeky Gangy se může stát téměř bojem o život.

Autor: kkucerova, 15. 1. 2022

Nedělní odjezd proběhl podle plánu a cesta byla velmi pohodová. Ve znamení smíchu, veselých historek a srandiček nám velmi rychle uběhla.

 

 

 

 

Bohužel nepříliš příznivá předpověď se vyplnila a tak začátek týdne, pondělí a úterý, byl lyžařsky chudší. Učitelé nám vyplnili čas zajímavými přednáškami o pravidlech FIS, o první pomoci a o mazání lyží.

Autor: jkrecek, 10. 1. 2022

Ve čtvrtek 27. ledna 2022 se uskuteční školní kolo olympiády v českém jazyce. I tento rok na vás čekají jazykové úkoly a zajímavé téma slohové práce. Nejlepší soutěžící postoupí do okresního kola, které proběhne 28. března 2022 ve Středisku volného času v Lužánkách.

Hlaste se u svých vyučujících češtiny nebo v kabinetě českého jazyka do úterý 25. ledna.

Autor: ltruksova, 10. 1. 2022

V týdnu od 18. do 24. listopadu se uskutečnil 24. ročník Festivalu francouzského filmu. Vloni se mohl konat pouze online, letos po roční pauze opět prezenčně. Projekce proběhla v kině Art, 24. 11. 2021. Zúčastnili se jí studenti 2. A a pár studentů ze 3. C.

Studenti Gymnázia Elgartova si vybrali dobrodružný rodinný film VLK A LEV: NEČEKANÉ PŘÁTELSTVÍ. 

Autor: jkrecek, 6. 1. 2022

Školní kolo recitační soutěže HuHla (Husovický hlas) proběhne 2. února 2022.

Doufáme, že se letošní ročník uskuteční v prostorách gymnázia, nebude tedy úkolem recitátora vystoupení natáčet a přeposílat jako minulý školní rok. Překonejte tedy vlastní pohodlí a ostych, nastudujte zajímavou báseň, pásmo či scénku a přidejte se k ostatním soutěžícím. Vítěz postupuje do krajského kola soutěže Čtvrtlístek (Memoriál Rostislava Čtvrtlíka), kde bude soupeřit o místo v celorepublikovém finále, nebo do soutěže Špíl-berg. 

 

Přihlašujte se, prosím, v kabinetě českého jazyka do 31. ledna 2022.

Na všechny soutěžící se těší vyučující sekce ČJL.

Autor: demmertova, 3. 1. 2022

Mezi dny 6. a 9. 12. 2021 se skupinka 6 neohrožených (2 profesorky + 4 studenti) vydala přes všechna nepřející opatření do hlavního města Bádenska-Württemberska. Za čtyři dny se toho moc stihnout nedá, avšak díky efektivně nabitému programu máme o čem vyprávět.

První den padl za oběť desetihodinové cestě vlakem. Uvítáním nám byl typicky německý pokrm – italská pizza. Město se rozhodně nesnažilo schovávat svoji decentně vánoční tvář.

Autor: jkrecek, 3. 1. 2022

Balíme. Odkládáme kostýmy, sklízíme rekvizity, z učeben se opět stávají učebny, poslední návštěvníci odcházejí. Když skončí literární akce, zůstanou vzpomínky, pocit dobře vykonané práce a jedna zásadní otázka: kdo, sakra, přinesl ty pizza šneky?!

Autor: ldalecka, 1. 1. 2022

Vážení rodiče, milí uchazeči,

srdečně Vás zveme na odpoledne otevřených dveří, které se budou konat 10. ledna 2022 a 17. ledna 2022
vždy od 15 do 18 hodin v budově gymnázia.

Vzhledem k epidemiologické situaci žádáme uchazeče a rodiče, aby nechodili ve velkých skupinách a omezili počet osob z jedné rodiny. Při větším počtu příchozích bude vstup do školy regulován. V budově gymnázia je povinnost mít celou dobu nasazený ochranný prostředek dýchacích cest.