Červen 2022

Autor: mslovackova, 23. 6. 2022

Cestování bylo poněkud komplikované a náročné, ale dorazit do Veselí nad Lužnicí se nakonec podařilo všem třem skupinám. Bohužel se nedá říct, že bez ztráty... cestou tam i zpět nám nejmenovaný student připravil zpestření ve formě shánění jeho zavazadel. Trochu ho podezříváme, že chtěl jet prostě nalehko jen s kolem :-)!

V kempu nás hned čekal vodácký výcvik a následující dny jsme strávili střídavě na kole a v lodích.

Autor: ldalecka, 19. 6. 2022

Zveme vás všechny na náš tradiční studentský festival! Pojďte s námi ve čtvrtek 23.6.2022 od 16 do 22 hodin v Nové Zbrojovce oslavit blížící se konec školního roku za doprovodu kapel našich žáků a absolventů a bohatého doprovodného programu s překvapením.

Autor: ldalecka, 16. 6. 2022

Studenti,

pokud budete chtít prodloužit vaši kartu ISIC (zřízenou přes školu), můžete už teď poslat částku 250 Kč na účet školy  (99632621/0100 KB Brno - město). Pro indentifikaci u veďte variabilní symbol a jméno. Platbu proveďte do konce prázdnin. Nálepky budou k dispozici na začátku školního roku.

Autor: demmertova, 15. 6. 2022

Martin Rambousek, žák 3. B, měl v květnu možnost se zúčastnit - jako stážista - mistrovství světa v hokeji ve Finsku. Tady jsou jeho zážitky:

Zhruba před rokem jsem začal pracovat v redakci hokejového týmu HC Kometa Brno. Za odvedenou práci jsem byl vybrán mezi účastníky novinářské stáže na letošním mistrovství světa v ledním hokeji, které se konalo ve finských městech Tampere a Helsinkách v termínu od 13. do 29. května.

Autor: jkrecek, 6. 6. 2022

Jak často řežete dřevo na cirkulárce? A jestlipak u toho přemýšlíte nad fyzikou?! Jak je vidět v níže přiloženém videu, cirkulárka může být běžnou součástí fyziky. A běžnou součástí Elgartky je zase Barbora Havířová, která se, jen tak mimochodem, umístila „na bedně“ v Global Teacher Prize, nejprestižnější české ceně pro učitele.

Autor: ldalecka, 5. 6. 2022

Ve středu 25.5.2022 byl uspořádán adaptační den pro třídu z vedlejší Základní školy J.A. Komenského, která nedávno přijala nové ukrajinské žáky. Celou akci uspořádal Peer, komunita lidí, kteří se na Elgartce starají mimo jiné o adaptační kurzy pro první ročníky. Celý přesun na základní školu byl sice jen o překonání obyčejných dveří, nároky se ovšem dost změnily. Sedm studentů pracovalo s mnohem mladšími žáky šesté třídy, a to se slušnou jazykovou bariérou – ve třídě totiž kromě ukrajinštiny, zaznívala ještě vietnamština nebo africká angličtina.

Autor: ldalecka, 3. 6. 2022

Tak už je to potvrzené, dokonce černé na bílém, máme umělecké střevo. Přišla na to mezinárodní odborná porota prestižní stejnojmenné soutěže, tvořená osobnostmi z Národní galerie v Praze, Centra současného umění DOX Praha, Moravské galerie v Brně a Národní galerie v Bratislavě doplněná současnou umělkyní Olgou Krykun. Abychom byli přesnější, tak múzami políbené jsou především členky tvůrčí skupiny z 2.B, která se skládá z Kláry Losové, Zuzany Novotné, Anety Smejkalové a Hany Štěpánové. Za svoje video Svoboda volby získali Ocenění za audiovizuální tvorbu a jejich dílo je v současných dnech vystavené v našem největším centru současného umění.