Únor 2023

Autor: ldalecka, 22. 2. 2023

Všimli jste si, že je měsíc duben už za dveřmi? Maturanti určitě, protože mají  před sebou poslední týdny na gymnáziu, připravují se na písemné práce z jazyků a samozřejmě na maturitní zkoušky.

A co studenti z ostatních ročníků? Ti naopak duben vítají jako měsíc s dalšími dny volna. Čekají je velikonoční svátky i dny přijímacích zkoušek do 1. ročníku. Ale hlavně DIVADLO

Tentokrát zamíříme společně do divadla Husa na provázku

Kdy? 4. dubna 2023.

Co uvidíme? Chazarský slovník.

Kdo se zúčastní? Všichni studenti z 1. - 3. ročníků.

Chcete se o představení dozvědět více? Čtěte.

Autor: jkrecek, 17. 2. 2023

Krátké povídání o původních plánech

Je to zvláštní: v původním plánu je vždycky něco jiného, než co se pak stane. V původním plánu je naučit se na test včas. V původním plánu je přijít na schůzku s rezervou. V původním plánu… v původním plánu bylo napsat článek co nejdřív po každém ze čtyř autorských čtení. Jenomže… víte, jak to je. Hej, hou, plány jdou, člověk míní, pámbu mění, nějakým záhadným způsobem to nevyšlo – a už uběhlo drahně času. Přitom byla všechna čtení tak povedená, že je škoda, aby o nich svět nic nevěděl. Velký světe, zde máš čtyři v jednom!

Autor: demmertova, 16. 2. 2023

Začátkem února se nám podařilo po dlouhé době uskutečnit setkání s naší partnerskou školou ve Vídni.

1. 2. přijeli na návštěvu Vídeňáci k nám. Přivítali jsme je ve škole, studenti se seznámili, a pak jsme společně vyrazili do Uměleckoprůmyslového muzea. Studenti pracovali v mezinárodních skupinách a vyplňovali úkoly v pracovních listech.

Autor: ldalecka, 14. 2. 2023

HuHlu, tedy Husovický hlas, už máme za sebou. A jaká byla soutěž letos? Jednoznačně skvělá. Řekla bych, že nejlepší za posledních deset let. 

Autor: jkrecek, 10. 2. 2023

Pořád se něco děje. Akce, soutěže, olympiády… člověk to skoro nestíhá vnímat. Zde tedy přinášíme jednak přehled literárních soutěží, o nichž nám v poslední době přišly informace, jednak přehled divadelních představení, na která se „školně“ chystáme. Máte-li zájem o více informací, kontaktujte prof. Křečka v kabinetu ANJ.

Literární soutěže:

Autor: jkrecek, 9. 2. 2023

Cestovatelská konference Cestou necestou má jistou tradici. Každý rok nás zase a znovu zajímá, kdo ze studentů či vyučujících kde byl, co tam viděl, zda to stojí za to… a nejinak tomu bude i letos. 

Autor: jvesela, 2. 2. 2023

ENGLISH CONVERSATION COMPETITION

RESULTS

 

1. JANDA Filip, 3.A

2. DUDOVÁ Hana, 3.A

DVOŘÁKOVÁ Ema, 3.C

3. ŠEDIVÝ Viktor, 3.A

LINS Tereza, 1.A

 

Filip Janda will represent our school in the regional round.

Autor: ltruksova, 1. 2. 2023

V úterý 31. 1. 2023 proběhla každoroční soutěž Konverzace v německém jazyce. Účast byla letos opravdu hojná.  Do soutěže se přihlásilo 9 studentů z 2. A a 2. B, studentů ze 3 ročníku bylo dokonce 12. 

A tady přehled těch nejúspěšnějších: 

2. ROČNÍK