Únor 2022

Autor: demmertova, 27. 2. 2022

Ve čtvrtek 24. 2. 2022 se deset studentů 2. a 3. ročníků zúčastnilo konverzační soutěže v německém jazyce. Každý z nich si vylosoval pracovní list s úkoly, na jejichž přípravu měli 10 minut. Stejný čas byl také na rozhovor s porotou. Všem studentům děkujeme za účast a předvedené výkony a vítězům gratulujeme. 

Kategorie 2. ročníků
1. místo Vojtěch Pustina – 2. B
2. místo Markéta Fialová – 2. A
3. místo Ema Dvořáková – 2. C

 

Kategorie 3. ročníků
1. místo Kristýna Hulová – 3. B
2. místo Michaela Peterková – 3. C
3. místo Marcel Kratochvíl – 3. B

Autor: kkucerova, 24. 2. 2022

Ve čtvrtek 10. února 2022 proběhlo školní kolo biologické olympiády na téma: Drž si balanc! aneb Rovnováhy a zpětné vazby v přírodě. 

Na praktických i teoretických úlohách pracovalo celkem 19 studentů. 

Autor: kkucerova, 21. 2. 2022

Dne 19. 1. 2022 se na naší škole distanční formou uskutečnilo okresní kolo Geologické olympiády organizované Přírodovědeckou fakultou Masarykovy univerzity ve spolupráci s Univerzitou Karlovou a Českou geologickou službou. Jako každý rok byly pro soutěžící připravené otázky týkající se planety Země, procesů, které na ní probíhají, hornin, minerálů a fosilií. 

Pro případné zájemce o účast v příštím ročníku je až do prosince možnost přihlásit se do soutěže u Mgr. Muzikářové. Právě pro ně je také na oficiálních stránkách olympiády připraveno několik zkušebních testů, ve kterých se mohou seznámit se způsobem, jakým jsou úkoly pojaty, a otestovat své znalosti. 

Dan Volf, jediný účastník

Autor: ldalecka, 10. 2. 2022

„Není jediné lásky, jediného přátelství, které by prošlo naším osudem a navěky ho neovlivnilo."
- Francois Mauriac

Jen málokdy říkáme lidem kolem sebe, že je máme rádi a že nám na nich záleží, pojďme to aspoň teď napravit a ukázat jim, jak si jich vážíme.

Napiš vzkaz, komukoliv chceš, přelož jej, nezapomeň napsat adresáta a třídu nebo kabinet, kam má být valentýnka doručena. V pondělí pak budou lístečky doručeny. Krabice na vzkazy bude umístěna ve výklenku vedle vrátnice.

Udělejte někomu hezčí den, vykouzlete úsměv na tváři a řekněte, jak moc vám na něm záleží.