Duben 2022

Autor: kkucerova, 13. 4. 2022

Martin Mlečka zvítězil v krajském kole zeměpisné olympiády a postupuje do kola celostátního, které se uskuteční 27. - 28. 4. 2022 v Praze.

Martinovi gratulujeme k postupu a držíme palce v celostátním klání!

kabinet zeměpisu

Autor: kkucerova, 10. 4. 2022

Jaro zatím za oknem našlapuje jen velmi opatrně, ale ve sklenících Botanické zahrady MU vše krásně bují.

Sami jsme mohli tu nádheru obdivovat v rámci březnových exkurzí, které nás pomyslně přenesly do subtropického a tropického pásu.

Průvodkyní nám byla Ing. Ondrušková.

Díky jejímu poutavému výkladu teď máme jasno, jaký je rozdíl mezi kávou arabicou a robustou, proč se v našich podmínkách nedaří generativně množit viktorii Cruzovu nebo že se celiakům blýská na lepší časy, neboť v trávicích enzymech masožravých rostlin je pravděpodobně ukryt klíč k léčbě této nepříjemné nemoci.

Závěrečné přivonění k nádherným květům mučenky a polaskání listů vavřínu a eukalyptu oblažilo všechny naše smysly.

Autor: ldalecka, 5. 4. 2022

Známý Caesarův výrok by mohli použít Martin Mlečka i Kristýna Hulová po absolvování Okresního kola Olympiády v českém jazyce. Nevím sice, zda se jednalo o rychlé vítězství jako v případě Julia Caesara, ale zvítězili oba. Martin se s počtem 44 bodů umístil na 1. místě a postupuje do Krajského kola OČJ, Kristýna obsadila 5. místo s počtem bodů 42. Téměř neznatelný rozdíl. Protože i letošní kolo probíhalo distančně, máme možnost přečíst si jejich slohový počin. Studenti totiž práce psali doma na počítači, mohli tedy svůj písemný úkol uložit, přeposlat, zkrátka uchovat i pro nás.

Autor: ldalecka, 1. 4. 2022

   V pátek 22. března se konal další ročník soutěže Matematický klokan, po dvou letech opět v prezenční formě. Letos se přihlásilo 96 studentů a ti pak řešili úlohy ve dvou kategoriích, JUNIOR (1. a 2. ročník) a STUDENT (3. a 4. ročník).
    Průměrný počet dosažených bodů v obou kategoriích byl výrazně větší než v minulých letech a nejlepší řešitelé získali vysoký počet bodů, zejména v kategorii STUDENT výsledky určitě obstojí v celostátním srovnání, které bývá zveřejněno později.
    Děkujeme všem, kteří se zúčastnili a gratulujeme vítězům.
    Vyhodnocení je uvedeno v následujících tabulkách. 

KATEGORIE  JUNIOR

Celkový počet řešitelů:  39
Průměrný počet bodů:  58,4