Prosinec 2021

Autor: kkucerova, 22. 12. 2021

Chtěli byste vědět, kde potkáte studenty Elgartky poslední školní předsvátkový den? Budou na ledě! A jelikož tradice se rozrůstá, tak na více ledových plochách po celém Brně. Nejvíce se nás sešlo na kluzišti Vodova v Králově Poli, a to hned čtyři třídy, 1.A a 1.B a 3.A a 3.C. Místa bylo pro každého dost a dokonce se ochutnávalo cukroví a popíjela horká čokoláda. Tímto děkuji občerstvovacímu týmu:-)

Krásné svátky plné pohybu přeje kabinet TEV!

Autor: snygrynova, 18. 12. 2021

Dva dny před začátkem prázdnin si trochu odfoukneme od předvánočního shonu, posledních písemek a zkoušení. Na programu bude film podle skutečné, i když téměř neuvěřitelné události Tři blízcí neznámí.

Jde o příběh jednovaječných trojčat rozdělených při porodu a adoptovaných různými rodinami. Souhrou náhod se po mnoha letech setkají a společně odhalí, že se nevědomky stali subjekty experimentu. Co to znamenalo pro jejich budoucí život a jakou temnou dohru celý pokus měl, se dozvíme už toto úterý 21. 12. v kině Art.

Autor: demmertova, 18. 12. 2021

V době epidemie koronaviru se těžko cestuje. Všude nějaká omezení, zákazy, musíme mít certifikáty o očkování nebo o prodělané nemoci a jiné další dokumenty. Nic z toho nás neodradilo a vyrazili jsme do Stuttgartu. 

Autor: ldalecka, 16. 12. 2021
Co nás čeká?

- o velkých přestávkách fotokoutek nahoře nad třetím patrem

- soutěž o nejlepší cukroví v kategoriích vzhled a chuť, vítězové budou odměněni vstupenkou na ples

Pojďme se obléct do vánočního svetru, trička, nasaďme si sobí růžky nebo cokoliv, co nás napadne, a užijme si společně vánoční nálady.

Peeři

Autor: ldalecka, 16. 12. 2021

V úterý 30. 11. 2021 se uskutečnila soutěž už 14. ročníku MIO, kterou organizuje Ústav matematiky FSI VUT v Brně. Jedná se o týmovou soutěž studentů středních škol Česka a Slovenska. Týmy řeší v časovém rozmezí 120 minut 10 rozmanitých matematických úloh různé náročnosti, hodnotí se i postup jako v klasické matematické olympiádě.
Naši školu reprezentovali Matyáš Makeš (4.B), Marcel Kratochvíl (3.B), Bruno Bodejček (2.C), Matyáš Kirchner (2.C), Matěj Pyšný (2.B), Jakub Ryba (2.B), Luboš Vikturna (2.B). Tým pod vedením kapitána M. Makeše dosáhl velmi solidního výsledku, v silné konkurenci asi 200 týmů se umístili v první čtvrtině.