Březen 2022

Autor: kkucerova, 31. 3. 2022

Se studenty 1.C a 3.C jsme využili pestrou nabídku kurzů vědeckého centra bioskop a strávili jsme ve výukové laboratoři Univerzitního Kampusu MU celkem 16 hodin. 

  

Vybrat z nabídky nebylo lehké, ale nakonec vyhrály tyto kurzy:

Autor: jkrecek, 24. 3. 2022

Jakkoliv nežijeme ve zrovna šťastných časech, situace pro zahraniční zájezdy se trochu ustálila. To, co vidíte na obrázku, je ikonický maják ve městě Plymouth v jihozápadní Anglii. Ano, zkoušíme ještě jednou vyrazit do Anglie. To nejdůležitější na začátek – informační schůzky:

1. schůzka: pátek 25. března, 11:30, učebna 210
2. schůzka: čtvrtek 31. března, 11:30, učebna 210

Na první schůzce se dozvíte základní informace (které shrnujeme i níže), zároveň se můžete na cokoliv zeptat, pokud budeme vědět, rádi odpovíme. Do druhé schůzky již budeme požadovat závazné přihlášky (abychom znali reálné počty zájemců), dozvíte se tam více např. o platbě zájezdu.

Autor: ldalecka, 19. 3. 2022

Milí studenti, učitelé, přátelé a kamarádi,
rádi bychom Vás pozvali na náš Studentský ples GE s tématem Four seasons, který se bude konat 26. 3. 2022 v KC BABYLON.
K tanci a poslechu bude hrát kapela Another way.
Nebude chybět nabitý program a bohatá tombola.

Vstupenky je možné zarezervovat na oficiálním webu plesu - http://ples.gymelg.cz

Už teď se na Vás těšíme.
Vaši PEEŘI
 

Autor: jkrecek, 3. 3. 2022

Chcete si vyzkoušet cambridgské zkoušky nanečisto? Pokud ano, začneme jednoduchým testem: pokud následujícímu textu rozumíte, víte, co dělat. Pokud nerozumíte… no, nechceme radit, ale možná by bylo dobré ještě trochu studovat angličtinu.

These will take place in our school on March 25! Anyone interested in doing the FCE or CAE in the next months is highly recommended to try out this full "dress rehearsal" of the exams first. You will see what your results look like without investing the full fee for the real exam. The cost is 500 Kč (with 300 Kč back if you take the real exam in the next 12 months). 

Autor: jkrecek, 2. 3. 2022

Na konci minulého roku se mnozí z našich studentů zapojili do online klání v rámci mezinárodní soutěže Best In English neboli Angličtinář roku. Konkurence nebyla malá. Soutěže se zúčastnilo přes 17 000 studentů anglického jazyka z téměř 600 škol ve více než 30 zemích světa a změřili síly v poslechu a čtení s porozuměním. Výsledky jednotlivců jsme znali již po měsíci, ale celkové umístění v rámci škol jsme obdrželi až teď.

Díky skóre našich osmi nejlepších se naše gymnázium dostalo na 10. místo v Jihomoravském kraji a
ve světovém srovnání obsadila 172. pozici.

Autor: jkrecek, 2. 3. 2022

Bylo nebylo… Tedy bylo 7. 2. a na naší škole se uskutečnila soutěž v anglické konverzaci. Zúčastnilo se jí dvanáct odvážných studentů, kteří angličtinářské komisi předvedli svůj konverzační um. Kromě rozpravy nad poutavými texty o rozličných tématech (pojmenovali byste například svoje dítě Jahoda?) se studenti zaměřili na deskripci a komparaci obrázků, jeden z dílčích úkolů většiny jazykových zkoušek.