Vaříme s anglickou konverzací

Napsal uživatel jkrecek dne Čt, 07. 07. 2022 – 20:10
fishchips

Věděli jste, že v žebříčku nejprodávanějších knih se na prvních místech dlouhodobě drží kuchařky? Vaření je úspěšné, lákavé, většina z nás ráda jí… a někteří i rádi vaří. I letos jsme v anglické konverzaci probírali jídlo, i letos dostali studenti zadáno něco uvařit. Anglických receptů je plný internet a z názvů se sbíhají sliny: toad-in-the-hole (žába v díře), tradiční fish & chips (tedy treska s hranolky), Yorkshire pudding (ne, s českým pudinkem to nemá nic společného), bangers and mash (opečené párky s bramborovou kaší), slavná full English breakfast (zejména pro ty, kteří k snídani potřebují slaninu, fazole, houby a podobně), apple crumble pie (jablečný drobenkový koláč), scones („bochánky“) nebo třeba rumbledethumps (neptejte se, co to znamená; údajně to má napodobovat zvuk, který dělají brambory a zelí, když do nich bušíte dřevěnou lžící…). Prostě a jednoduše jedna mňamka vedle druhé!

Studentky se do toho pustily s chutí (jak taky jinak, když jde o jídlo) a ty nejlepší výtvory si alespoň na obrázku můžete vychutnat i vy. Prezentované jídlo je už dávno snězené, ale můžete zkusit autorky oslovit, třeba pro vás něco uklohní…

Rumbledethumps
Tohle je, prosím pěkně, rumbledethumps. Míša Mádrová o tom ví své.

Apple crumble pie
Pro milovníky sladkého apple crumble pies. © Anna Weisser

Scones
Kačka Macháčková tvořila anglické „scones“ až na zájezdě v Anglii u své rodiny. Je to sice se zpožděním, ale zase to vypadá… yummy!

Shepherds pie
Veganská verze klasického anglického „shepherd's pie“, tedy v překladu pastýřský koláč. Valča Špičková nahradila maso červenou čočkou, a dokonce to chutnalo i jejímu tatínkovi!

Kompletní galerii naleznete zde: https://photos.app.goo.gl/qeFy9s8VW6wcWjuAA

Dobrou chuť! 

Typ článku