Duben 2023

Autor: ltruksova, 29. 4. 2023

V úterý 25. dubna a ve středu 26. dubna se studenti gymnázia zúčastnili komentované pěší prohlídky Brna s průvodkyní "Po stopách Francouzů v Brně". Obě prohlídky se konaly  v rámci školního programu festivalu BONJOUR BRNO.

Úterní skupina byla složena ze studentů francouzštiny 3. A a část 1. A, středeční pak 2. C a druhá část 1. A.

Autor: ldalecka, 27. 4. 2023

20. 4. proběhla v rámci německé konverzace prezentace Do Německa na zkušenou. Zkušená referentka přednesla studentům nejrůznější možnosti studia, studijních programů, brigád a jazykových kurzů v Německu. Přidala své vlastní zkušenosti a doporučila, kam se mají zájemci obrátit v případě zájmu o tyto akce a programy.

26. 4. jsme viděli představení Pygmalion, nastudované českobudějovickým
studentským divadlem v němčině a v moderním pojetí. V Brně v těchto dnech totiž probíhá festival Drehbühne, což je Internationales Studententheaterfestival in deutscher Sprache.
Koná se většinou v divadle Barka a v kině Scala a všem studentským divadlům přejeme, aby se jim u nás dobře hrálo.

Autor: holzbech, 25. 4. 2023

Babí léto v přírodě = přírodovědná terénní výuka v krasovém údolí.

Pojeďte s námi.

Kdy? 27. - 29. září 2023

Kde? SEV Kaprálův mlýn, Říčky 235/4, Ochoz u Brna 664 02.

Autor: kkucerova, 20. 4. 2023

Přírodovědná stanice Kamenačky je jedno z nejspecifičtějších pracovišť DDM v Brně.

Jsme moc rádi, že nám toto raritní odborné zařízení umožňuje  již mnoho let poznávat naši i exotickou faunu.

Tentokrát nás světem obojživelníků a plazů provedl student Elgartky Viktor Šedivý. Jako odchovanec Přírodovědné stanice Kamenačky, nadšený chovatel a milovník přírody nám předal spoustu zajímavých informací o červorech, axolotlech, drápatkách, ale také o užovkách, krajtách, či agamách.

 

Autor: ldalecka, 13. 4. 2023

Impresionismus. Expresionismus. Kubismus. Surrealismus. Zkrátka a dobře – avantgarda. Běžný student, poklidně sedící ve školní lavici a hledící si svého klidu a pohody, při zaslechnutí uvedených pojmů pocítí spíše notné zmatení, ne-li rovnou zděšení, než žádoucí touhu nasát odér umění a vydat se poznávat díla výtvarných velikánů na vlastní kůži. Přesto jsme se odhodlali vystoupit z bezpečí školní učebny a vypravili se na dlouho plánovanou umělecko-dějepisnou exkurzi do matky měst – do Prahy.

Autor: ldalecka, 11. 4. 2023

Pojďme si společně zpestřit školní dny netradičními outfity. Celá škola v modré? Stejný outfit s kamarády? Pyžamo? To vše nás čeká ve dnech 18.4. - 20.4. Tak se nezapomeňte přidat a užít si společně s námi Bláznivé dny na Elgartce! 

Peeři