Červen 2023

Autor: kkucerova, 18. 6. 2023

Průzkum České středoškolské unie z roku 2020 říká, že 72% dospívajících se ve škole nedozvědělo nic o souhlasu k sexu. 

To je jako by dvě třetiny účastníků autoškoly nikdo nenaučil nic o dopravních značkách. Píše se na www.konsent.cz.

Šokovalo vás toto srovnání?

Autor: jkrecek, 17. 6. 2023

Marcel Kratochvíl, v tuto chvíli již úspěšný absolvent Elgartky, se probojoval až do finále recitační soutěže Čtvrtlístek. Protože je dávno po maturitách a Marcel má jistě spoustu volného času, požádali jsme jej o článek, který by celou akci autenticky zachytil. Zde je: 

6. června se v 300 kilometrů vzdáleném Děčíně, konkrétně v tamějším Městském divadle, konalo finále 12. ročníku recitační soutěže Čtvrtlístek. Účastníkům přijíždějícím zdaleka, což platilo i pro mě, bylo umožněno se vyhnout brzkému vstávání, přijet o den dříve a ubytovat se na studentských kolejích, které se nacházely ve velmi příjemném prostředí – v zahradě děčínského zámku.

Autor: skuzilkova, 17. 6. 2023

Týden 12. až 16. 6. 2023 byl ve znamení přátelské návštěvy naší partnerské školy Ferdinand Porsche Gymnasium ze Stuttgartu. První společný den jsme strávili nejprve na půdě našeho gymnázia jazykovým workshopem, návštěvou hodiny dějepisu, prohlídkou školy a seznámením s historií Brna. Po společném obědě jsme se vydali do centra města.  Na radnici nás uvítal její zástupce a po zajímavém výkladu o historii nové radnice jsme se pustili do řešení úkolů spjatých s památkami centra Brna.